slider-20

Drukkers

Register van drukkers, uitgevers en boekverkopers.

Deze lijst bevat namen van drukkers, uitgevers en boekverkopers tot 1801, van wie werken in de Universiteitsbibliotheek Utrecht aanwezig zijn. De namen zijn gestandaardiseerd. 
 
De namen zijn ook te vinden via de browse- en de find-index van de algemene catalogus van de Universiteitsbibliotheek (zie onder Help, Drukkers). Het drukkersregister biedt echter veel extra informatie, bijvoorbeeld over werkzame jaren, opvolging, en samenwerkingsverbanden. 

Zoeken

Om een drukker, uitgever of boekverkoper te vinden kunt u door de lijst scrollen, of een kortere resultatenlijst maken door de beginletter(s) van de achternaam in te tikken. Ook kunt u een selectie maken van drukkers, uitgevers of boekverkopers uit een bepaald land of een bepaalde stad, door in het betreffende zoekveld de beginletter(s) van een land of stad in te vullen. 
 
De gegevens in het drukkersregister worden regelmatig aangevuld. Zo kunt u nu ook  zoeken op (woorden uit) een adres om te achterhalen wie op het bewuste adres gevestigd waren. En via het zoekveld motto kunt u straks de spreuken vinden waarmee drukkers en uitgevers zichzelf aanprezen. Ook wordt er gewerkt aan het opnemen van afbeeldingen van drukkersmerken.  Privacyverklaring

Drukkersaflopend sorteren Verwijzing Variant Opmerkingen Stad
Aa, Cornelis van der Ook drukker te Haarlem, 1779-1799 Utrecht
Ackersdijck, Dirck van Ackersdijck, Theodorus van; Ackersdijck, Theodorus ab Utrecht
Alter, Samuel Utrecht
Altheer, Johannes Altheer, Janos Meestal samen met Bartholomaeus Wild. 1787 ook te Amersfoort Utrecht
Amelisz, Jan Amelissz., Jan; Aemilius, J.; Amelius, J. Utrecht
Appelaer, Broer Utrecht
Appels, Thomas Utrecht
Baars, David Utrecht
Banning, Gerrit Utrecht
Batavus, Philaleethes Fictief; plaats van uitg. gespeld als: Uit-recht Utrecht

Pagina's