slider-20

Drukkers

Register van drukkers, uitgevers en boekverkopers.

Deze lijst bevat namen van drukkers, uitgevers en boekverkopers tot 1801, van wie werken in de Universiteitsbibliotheek Utrecht aanwezig zijn. De namen zijn gestandaardiseerd. 
 
De namen zijn ook te vinden via de browse- en de find-index van de algemene catalogus van de Universiteitsbibliotheek (zie onder Help, Drukkers). Het drukkersregister biedt echter veel extra informatie, bijvoorbeeld over werkzame jaren, opvolging, en samenwerkingsverbanden. 

Zoeken

Om een drukker, uitgever of boekverkoper te vinden kunt u door de lijst scrollen, of een kortere resultatenlijst maken door de beginletter(s) van de achternaam in te tikken. Ook kunt u een selectie maken van drukkers, uitgevers of boekverkopers uit een bepaald land of een bepaalde stad, door in het betreffende zoekveld de beginletter(s) van een land of stad in te vullen. 
 
De gegevens in het drukkersregister worden regelmatig aangevuld. Zo kunt u nu ook  zoeken op (woorden uit) een adres om te achterhalen wie op het bewuste adres gevestigd waren. En via het zoekveld motto kunt u straks de spreuken vinden waarmee drukkers en uitgevers zichzelf aanprezen. Ook wordt er gewerkt aan het opnemen van afbeeldingen van drukkersmerken.  Privacyverklaring

Drukkersaflopend sorteren Verwijzing Variant Opmerkingen Stad
Adler, Johann Jakob Adlerus, Joannes Jacobus Rostock
Dietz, Ludwig Dyetz, Ludowich; Dietz, Ludowich Ook werkzaam te Luebeck (1529-1534) Rostock
Ferber, Augustin (II) 1602-1617 ook te Greifswald; 1630-1631 te Stralsund Rostock
Fritsch, Georg Ludwig Fritschius, Georgius Ludovicus Ook werkzaam te Parchim (1717-1725) en Neubrandenburg (1722-1738) Rostock
Garmann, Christian Gotthold Garmann, Christian Gottholt Rostock
Hallervord, Johann Hallervordius, Johannes ook edities met adres Leipzig, 1642-1643 Rostock
Keil, Johann Kilius, Johannes Rostock
Keil, Nikolaus Kilius, Nicolaus Rostock
Keilenberg, Friedrich Weduwe Keilenbergius, Fridericus Weduwe Rostock
Koppe, Johann Christian Koppensche Buchhandlung ook actief in Leipzig Rostock

Pagina's